Veel gestelde vragen
Na een kennismakingsgesprek word je gekoppeld aan een van de vrijwilligers van Ouders voor Elkaar. We spreken in het koppelingsgesprek af wat je ondersteuningsbehoefte is en hoe de ondersteuning er praktisch uit zal zien. (Waar, wanneer, hoe vaak etc) De ondersteuning is in principe voor maximaal 6 maanden. In overleg kijken we wat nodig is. De coördinator houdt op de achtergrond contact om te horen of het contact helpend is.
Ouders voor Elkaar kost voor inwoners van Lekstroom (Vijfheerenlanden, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Lopik) niks. De kosten worden volledig vergoed door de gemeentes.
- Vijfheerenlanden
- Houten
- Nieuwegein
- IJsselstein
- Lopik
De vrijwilligers bij Ouders voor Elkaar zijn allemaal gescheiden ouders. Thema’s als rouw, verlies, opvoeding, reorganiseren van ouderschap, financiële stress, juridisch getouwtrek, conflict, veel conflict, ‘stief’ bonus of plus ouder zijn, nieuwe relatie aangaan…. Dit zijn allemaal bekende thema’s.
Neem contact op met Ellen Roeland indien er interesse is om Ouders voor Elkaar ook in uw gemeente op te starten. Het concept, de werkwijze, geleerde lessen + ondersteuningsuren bij de opzet kunnen worden ingekocht.
Wanneer je zelf een scheiding hebt meegemaakt, je hebt opnieuw balans gevonden in de nieuwe situatie en het lijkt je fijn iemand te ondersteunen die ook een scheiding meemaakt, dan gaan wij graag met je in gesprek!
Nee. De ondersteuning is voor jou alleen. Dit kan zonder medeweten of toestemming van de andere ouder. Indien er een vraag is vanuit jou en je ex samen, kan een gezamenlijk gesprek natuurlijk wel.
Heel verschillend. Er wordt veel gewandeld tijdens de contactmomenten. Een terrasje pakken, bel- en app contact, meelezen met mails of andere stukken, meegaan naar een afspraak of bijeenkomst. Indien je elkaar al wat langer kent is bij elkaar op de koffie/thee natuurlijk ook een optie.
Nee er is geen verwijzing nodig. Je kunt rechtstreeks contact met ons opnemen door middel van het aanmeldformulier, bellen op mailen.