Over Ons

Visie van Ouders voor Elkaar

We kunnen je helpen met:
“Waarom moeilijk doen, als het samen kan?”

Gescheiden ouders vinden steun bij lotgenoten en worden emotioneel en praktisch bijgestaan. Ouders voor Elkaar gelooft dat waar ouders zowel emotioneel als praktisch in een vroeg stadium steun ervaren tijdens of na hun scheiding, dit zowel hun eigen welzijn, áls dat van de ex-partner áls dat van de kinderen dient. 

Bij Ouders voor Elkaar onderschrijven we dat kinderen van gescheiden ouders het recht hebben zich vrij te voelen om van beide ouders te houden, zich geliefd mogen weten door beide ouders en zich niet onder druk gezet moeten voelen om te kiezen tussen ouders.

Ellen werkt als jeugd- en gezinswerker in situaties van scheiding en heeft haar praktijk in Hoef en Haag. Sinds 2015 begeleidt zij kinderen bij het leren omgaan met de de scheiding van hun ouders en alle uitdagingen die dat met zich meebrengt.  Daarnaast begeleidt zij ouders bij het reorganiseren van hun ouderschap na de scheiding. In 2018 is, in samenwerking met de gemeente, Ouders voor Elkaar ontstaan om op die manier een laagdrempelige vorm van steun voor ouders in scheiding te creëren.
Ellen woont in Waardenburg met haar man en 3 pubers. 

“Ik hou van verbinden, mensen bij elkaar brengen die elkaar tot steun kunnen zijn, samen de last dragen, het menselijke en moeilijke kunnen en durven benoemen..    
Ondanks dat scheiden heel normaal is, maakt dat het overweldigende gevoel rondom een scheiding niet minder en kunnen ouders die daar doorheen moeten zich heel eenzaam voelen.  Juist door die eenzaamheid voelen mensen zich minder weerbaar en niet sterk en kan er een kwetsbare situatie ontstaan.  Om juist dan gezien, gehoord en begrepen te worden, kan een wereld van verschil maken.” 

Sinds 2018 is Ellen betrokken bij Ouders voor Elkaar als oprichter en coördinator van het project.

 

Ellen Roeland
Donja Yzenbrandt

Donja is zelfstandig (Stief)coach en begeleidt samengestelde gezinnen vanuit haar eigen praktijk Stiefwereld in Amersfoort (www.stiefwereld.nl). Ook is zij verbonden aan Stiefacademie Nederland, waar ze (stief)ouders van samengestelde gezinnen koppelt aan andere stiefouders om elkaar te ondersteunen in de uitdagingen rondom ‘stief’ (StiefSchouder.nl). Ze woont in Amersfoort, met haar partner, haar twee dochters en haar twee inmiddels volwassen stiefzoons.

”In elk gezin is weleens wat en soms kan het met een beetje hulp van buitenaf een stukje makkelijker zijn om uitdagingen het hoofd te bieden. Vanuit mijn communicatie-achtergrond vind ik het heel leuk om mensen bij de juiste ondersteuning te laten belanden. En de juiste mensen en organisaties erbij te vinden die die juiste steun kunnen bieden. Mensen bij elkaar brengen en zien dat zij elkaar verder helpen, dat is goud waard. Daarom past het coördinatorschap bij Ouders voor Elkaar me als een jas!”

Sinds 2023 is Donja betrokken bij Ouders voor Elkaar als (mede)coördinator van het project.

Koffie to go; wat een fijne uitvinding voor tijdens het wandelen!

De kracht van onze vrijwilligers

De draagkracht van Ouders voor Elkaar zijn de vrijwilligers! Allemaal gescheiden vader en moeders die de klappen van de zweep kennen; 

  • rouw & verlies 
  • opvoeden 
  • ouderschap reorganiseren
  • financiële stress
  • juridisch getouwtrek
  • woonstress
  • (veel) conflict
  •  stief en bonus
  • nieuwe relaties