Ervaringsverhaal van Tom

Ik vond het heel fijn om een maatje te hebben. Ik voelde me erg prettig met haar. Zij is een stuk ouder dan mij en kon daardoor veel levenservaring delen. Ook is zij heel empathisch met gevoel voor de medemens, dat vond ik heel prettig.

Ik ben echt geholpen door deze vorm van ondersteuning. De scheiding had mij erg onzeker gemaakt, ik zag het allemaal even helemaal niet meer zitten.
Ik heb van mijn maatje geleerd dat ik belangrijk genoeg ben en het waard ben. Ook heb ik geleerd om positief te denken en dat door positief denken ook positieve dingen kunnen gebeuren.  Ook heb ik wel rust kunnen vinden wat betreft mijn toekomst, dat er meer vissen in de zee zwemmen zeg maar…

Wat ik wil vasthouden is dat ik niet de enige ben die dit meemaakt en dat het heel goed is om in moeilijke tijden hulp te vragen. Ik weet dat het belangrijk is om mezelf de tijd te geven om hiervan te herstellen, mijzelf te leren kennen en niet te hard van stapel te lopen wat betreft eventuele nieuwe relaties.

Ik zou Ouders voor Elkaar zéker aanraden aan ouders die een scheiding meemaken. Ik heb het ook al voorgesteld aan een vriend van mij…

Het contact met Ouders voor Elkaar, met Ellen en met mijn maatje was fijn en oprecht, dat voelde meteen bij de eerste ontmoeting goed, hierdoor voelde ik me snel op mijn gemak.

Ik ben erg blij met hoe het gegaan is. Bedankt voor alles!