Ervaringsverhaal van Martin

Ik heb de ondersteuning van Ouders voor Elkaar ervaren als een andere manier van hulp, een maatje die naar je luistert, je helpt en in mijn geval zelfs als coach optrad. Ik vond het fijn, ook dat er -naast alle ellende die ik kon ventileren- ruimte was om over andere dingen te praten. We hebben ook echt plezier gehad!
Naast dat ik mijn verhaal kwijt kon, ben ik ook naar de toekomst gaan kijken en kreeg ik een duidelijk doel voor ogen. Dat was erg belangrijk, dat had ik echt nodig. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Wat wil ik nou? Dat was wel even een wake up call. Je wilt van die ellende af, en je op de verkeerde dingen focussen, daarmee kom je niet vooruit.
Mijn maatje liet mij praten.. hij kent mijn ex niet en is dus objectief. Kiest geen partij. Ik vond dat helpend. Uiteindelijk heb ik geen invloed op de keuzes van mijn ex en heeft het ook niet veel zin daar veel mee bezig te zijn. Mijn maatje heeft me geholpen dit goed in te zien.
Ik heb geleerd dat ik dicht bij mijn doel moet blijven, daarop focussen, zelf in de lead blijven en hulp aanvaarden waardoor je verder kunt. Ik wil zeker het verkregen inzicht vasthouden om niet tegen de stroom in te moeten gaan, dit is verloren energie en die kan ik beter gebruiken voor andere dingen gebruiken, zoals mijn kinderen.
Complimenten aan de coördinatie; luisterend oor, open en warme communicatie, professionele houding.
Complimenten aan mijn maatje; een luisterend oor, prettige gesprekken, laagdrempelig in contact zowel steunend en begeleidend, als ontspannen en gezellig.
Ik heb er een fijne vriend bij!