Ervaringsverhaal van Marloes

Ik vond het heel fijn om een poos met mijn maatje op te trekken. Om de 3 weken gingen we lekker een uurtje wandelen wat ik als heel fijn heb ervaren. Mijn maatje kon heel goed luisteren, stelde mooie vragen waar ik soms echt even over na moest denken en vroeg ook heel goed door. Ik merkte dat door het doorvragen ik echt goed na ging denken over de situatie bij mij thuis en hoe ik het graag anders zou zien en hoe ik dingen zou kunnen veranderen. Eigenlijk had ik ook meteen een klik met m’n maatje hoewel ik het in het begin wel heel spannend vond. Want als ik echt iets wilde bereiken, dan moest ik ook het achterste van m’n tong laten zien en soms een beetje de ‘vuile was’ buiten hangen. Ik ben blij dat ik me zo vertrouwd voelde bij mijn maatje en dat ik dit bij haar kon doen zonder dat zij daar een oordeel aan hing.
Ik wist van tevoren niet zo goed wat ik moest verwachten maar uiteindelijk bleek het boven verwachting. Het was zo fijn om gehoord en begrepen te worden door iemand die ook een soort gelijke situatie heeft doorgemaakt.

De ondersteuning heeft ervoor gezorgd dat ik weer vertrouwen in mijzelf als ‘bonusouder’ heb en vertrouwen in de toekomst voor ons samengestelde gezin. Daar waar ik vóór de ondersteuning er een heel hard hoofd in had. Het klinkt misschien een beetje dramatisch maar ik denk dat door de ondersteuning mijn huwelijk gered is. We zaten zo vast in een negatieve spiraal. Door de inzichten die ik heb gekregen en waar ik serieus mee aan de slag ben gegaan, is het tij bij ons thuis ten goede gekeerd. We zitten nu in een opwaartse spiraal met her en der nog zeker wat uitdagingen.

Ik heb over mezelf geleerd dat ik op zich een prima ‘bonusouder’ ben die het beste voorheeft met alle kinderen in ons huis. En dat ik in het opvoeden en alles wat daarbij komt kijken vooral dicht bij mijzelf mag blijven en waarde mag hechten aan mijn normen en waarden. Natuurlijk samen met mijn partner. Ook heb ik geleerd dat het oké is om soms alles even stom te vinden maar dat het blijven denken in oplossingen noodzakelijk is. En ik heb geleerd dat het voor mij belangrijk is om regelmatig even me-time in te lassen. Met de drukte van een samengesteld gezin moet je vooral jezelf niet uit het oog verliezen.

Wat ik wil vasthouden is het inzicht dat een samengesteld gezin altijd hard werken is. Dat ik met mijn partner in gesprek moet blijven en dat ik dingen los mag laten. Dat ik in liefde voor alle 4 onze kinderen mag zorgen en dat er in de toekomst zeker nog uitdagingen gaan komen. Dat ik dicht bij mijzelf blijf en sta waar ik voor sta.
Ik zou Ouders voor Elkaar zeker aanraden aan anderen! Ik heb het als heel fijn ervaren om met een onafhankelijk iemand die ervaringsdeskundige is te sparren.Ga alsjeblieft zo door want jullie zijn goud waard en onmisbaar eigenlijk voor iedereen die in een samengesteld gezin leeft.