Ervaringsverhaal van Jeroen

In deze lastige periode van mijn leven zijn er helaas mensen afgehaakt. Je wordt dan voorzichtiger met wat je tegen wie zegt. Ik vond het prettig om iemand te hebben die er speciaal is om naar je te luisteren, ook al voel je je elke keer rottig en lijkt het steeds hetzelfde verhaal. Fijn dat er iemand is die je situatie en je gevoel snapt.

Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van Ouders voor Elkaar, of wat ik nou precies nodig had. Vooral iemand om tegenaan te praten. Uiteindelijk kreeg ik ook vragen terug, waardoor ik de situatie ook weer van een andere kant kon bekijken.

Ik ben niet iemand om bij de pakken neer te gaan zitten en ik kan veel zelf. Maar ik heb gemerkt dat er perioden in mijn leven zijn die erg veel van je vragen en waarbij je hulp en steun goed kan gebruiken. Die steun zoeken en accepteren heeft me verder geholpen.

Doordat ik de belangrijkste persoon in mijn leven kwijt ben geraakt, kwam ik daarmee erg alleen te staan. Ik heb gemerkt dat ik mensen in mijn leven nodig heb, zowel voor de steun op vervelende momenten als voor de leuke dingen in het leven.

Ik zou Ouders voor Elkaar zeker aanraden. Ik heb het al aangeraden aan een vriend. Ik heb ervaren met hoeveel zorgvuldigheid het selectieproces plaatsvindt. Ik heb dan ook het vertrouwen dat er ook voor anderen een passend maatje gevonden kan worden!