Ervaringsverhaal van Anneke

Het was best spannend om mijn maatje voor het eerst te ontmoeten. Dit werd gelukkig begeleid door Ellen en hierdoor loopt zo’n eerste gesprek fijn en gestructureerd.

Ik voelde vanaf het eerste moment een bepaalde openheid bij mijn maatje. Na de eerste gesprekken werd dit inderdaad een goeie klik. Daardoor kon ik makkelijker “zenden” en maakte ik mij minder druk over het feit dat ik teveel zou zenden. Mijn maatje gaf aan dat dit juist de plek en de tijd was voor mij om mijn verhaal te doen zonder mij daar “schuldig” over te voelen.

Of de ondersteuning mij geboden heeft wat ik had verwacht? Meer zelfs! Vanuit de organisatie wordt er gekeken welk maatje bij jouw specifieke situatie past.

Door de ervaring van mijn maatje, de behaalde successen in het proces van mijn maatje en tevens de overwonnen hobbels is het voor mij makkelijker om in mijn eigen situatie ook successen te vieren en de hobbels te zien als leerproces. Grootse les voor mij was; wees eens wat liever en milder voor jezelf!

Wat ik wil vasthouden is: Er is geen goed of fout, het is mijn eigen pad. Meer vertrouwen in en op mijzelf! Ik kan dit!

Ik zou Ouders voor Elkaar zeker weten aanraden aan andere gescheiden ouders! Zie al het bovenstaande 🙂

Mijn top en tip:

Top: de begeleiding vanuit Ellen en het contact wat er ook tussentijds is

Tip: vergroot jullie zichtbaarheid zodat er nog meer mensen kunnen aanhaken bij jullie (zowel maatjes als mensen die een maatje zoeken)